Miss Moed = Royal Portable

Royal komt als laatste van de grote merken met een draagbare schrijfmachine op de markt. Maar doet dat wel met een promotionele stunt!

Grootste commerciŽle vliegtuig

Smith, de flamboyante Royal-voorzitter, koopt het nieuwste Ford-vliegtuig met drie motoren. Het siert zijn staartstuk met het Royal-logo en het opschrift: 'Royal Air Truck - Capacity: 210 Royal portable typewriters'. Het is op dat moment het grootste commerciŽle vliegtuig ooit.

Luchtpost

De Royal Air Truck brengt in talloze vluchten gloednieuwe, draagbare Royal-schrijfmachines naar alle uithoeken van de Verenigde Staten. Meer dan tweeduizend dealers wachten er op hun 'luchtpost'.

Letterlijk, want de elfduizend toestellen worden in kratten uit het machineruim gegooid - aan parachutes weliswaar. Naar verluidt raken er maat zes beschadigd, omdat ze op een hoek landen. Maar die worden onopvallend aan de kant geschoven door Royal-officials. Zij zien erop toe dat alleen de inhoud van de dozen die plat de grond raken, het flitslicht van de persmuskieten ziet.

Onverwoestbare Royal

Het publiek is verrukt ťn meteen overtuigd van de onverwoestbaarheid van een Royal Portable. Verder opgehitst door de pers, die de campagne breed uitsmeert, zet het een stormloop in op het dealernetwerk. De draagbare Royal heeft zijn entree niet gemist. En krijgt tachtig jaar later postuum de titel van 'moedigste typemachine ooit'.

 


Al het materiaal van deze site is beschermd door auteursrecht en mag
niet worden gebruikt zonder mijn uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.

 

  Home
  |- Miss Schrijfmachine

  Miss Depressie
  Miss Schizofrenie
  Miss Langleven
  Miss Succes
  Miss Punt
  Miss Dierlijk
  Miss Snelheid
  Miss Moed
  Miss Stoer
  Miss Uitvinding
  Miss Europa
  Miss Industrie
  Miss Draagbaar
  Miss BelgiŽ
  Miss Dierbaar
  Miss Horror
  Miss Nouveau
  Miss Deco
 

 

 

 

  Schrijfmachine.be
    is een idee van:

Schrijfmachine.be is een initiatief van Schrijf.be copywriting.